zaterdag 9 juni 2012

Sportmoment

Zeer positief punt deze week was de komst van éen nieuwe lokale speler in het eerste van de SC. Wij willen meer en hebben een idee. Help Jan Splinter door de winter middels de verhuur van een plaats in het eerste. Henk uit Pekel willen wij ook wel eens in doel. U begrijpt, de zwarte mannen denken mee.  Zwarte mannen zijn ontregelende mannen met een verbindend karakter. Lees zwarte man Van der Bijl's ingenieus voorstel.

Helaas zit ons geliefde club in financiele nood. Een onderwerp dat de zwarte mannen niet onberoerd laat. Tijdens de onlangs gehouden bijeenkomst ten huize van zwarte man Dijkstra kwam zwarte man Hadders op een lumineus idee. Een idee, dat zowel financieel als sportief de mogelijkheid biedt de problemen te lenigen. In al zijn eenvoud is het verbijsterend geniaal: Verhuur wekelijks een van de basisplaatsen van het elftal.

Zwarte man Hadders constateerde terecht dat een elftal vaak beter gaat spelen als éen man uit het veld wordt gestuurd. Werk dit idee uit en maak er een tactisch concept van en doe er je voordeel mee.

De zwarte mannen stellen voor om in de toekomst niet met 10 maar met 9 veldspelers het veld in de gaan. Het tactische voordeel ligt hierin, dat de tegenstander vanaf het begin volkomen de kluts kwijt is. Spelers weten niet wat ze met de ontstane ruimte moeten doen en lopen zich de benen uit het lijf. Resultaat: binnen de kortste tijd uitgeputte spelers en dan kan men zijn slag slaan.

Zakelijk gezien biedt dit concept grote mogelijkheden. De open plek kan worden verhuurd. Er zijn vast lieden die de beurs willen trekken om een wedstrijd mee te kunnen spelen. Men kan de plek per kwartier verhuren; het wisselmoment (al of niet met applaus ) dient extra betaald te worden. Te denken valt verder aan een verzorgingsmoment (Doutzen Kroes als verzorgster!), een schwalbemonent (cursus olv Arjen Robben behoort- tegen betaling- tot de mogelijkheden), een kaartmoment (rood uiteraard duurder dan geel), een verneuk de tegenstandermoment  (workshop o.l.v. Lothar Mattheus). Kortom teveel om op te noemen.

Me dunkt dat de nieuwe directeur van Veendam Jansen (uw man voor ieder betaalbaar sportmoment!) wat ons betreft gelijk aan de slag kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten