woensdag 27 maart 2013

CrowdfundingNa het overwinnen van de eerste teleurstelling volgen de Zwarte mannen met enig genoegen de huidige ontwikkelingen. Als de club dan toch gered wordt is dat door de inspanningen van de mensen die een redding het meest verdienen. En dat is mooi. Democratisch ook. Het onmogelijke mogelijk. Het is tenslotte bijna Pasen.

Stel dat het lukt - Zwarte mannen zijn dromers en alleen al om die reden zullen zij ook storten en maandag 1 april aanstaande collecteren - dan is het probleem opgelost maar de oorzaken nog niet verdwenen.

Een aantal dingen is dan wel duidelijk. Er is draagvlak voor betaald voetbal in de Veenkoloniën, daar hoeven we het niet mee over te hebben. Belangrijker nog: de club moet gaan behoren aande mensen die haar redding hebben bewerkstelligt. De coöperatieve betaaldvoetbalorganisatie SC Veendam. Klinkt goed.

Een coöperatie die de club met visie bestuurt. Met realistische plannen die een ruime horizon hebben. Plannen die goed zijn voor Veendam en de streek. Voor de goede orde: een stadion in de vorm van een overkapte banaan is niet realistisch en voor niemand goed. Besturen doe je controleerbaar met oog voor je omgeving en zonder onnodig op allerlei tenen te stampen.

In de inleiding bij het stuk dat gisteren op de blog een (gedeeltelijke) reprise beleefde verzuchtten de Zwarte mannen al dat zij Ischa Meijer af en toe missen. Vooral in zijn functie van controlerende luis in de pels. Denkend over de controleerbaarheid van (sport)bestuurders herinnerde de Zwarte mannen zich het interview van Ischa met Dirk Scheringa die toen nog lang niet aan zijn val was begonnen. Haarfijn werd al in dat gesprek duidelijk dat Dirk met z`n pe-elletjes weinig goeds in de zin had. Achteraf bezien heeft het gesprek voorspellende waarde.  

In de Volkskrant van aflopen zaterdag, in het artikel over de Against Modern Football-beweging (wellicht dat die trouwens ook nog wel een Eurootje willen schokken voor het goede doel) viel te lezen wat de daadwerkelijke invloed van de ogenschijnlijke Mecenas was op AZ. Uit de mond van een van de supporters van AZ werd in dat artikel opgetekend dat hij zijn club terug wil, zelfs als dat degradatie naar de Jupiler-league betekent.

Als de supporters van SCVeendam hun club door crowdfunding terug krijgen moeten de nieuwe bestuurders van de coöperatieve betaald voetbalorganisatie SC Veendam, als het aan de Zwarte mannen ligt, ten minste in staat zijn om een sollicitatie gesprek met Ischa uit Winschoten te doorstaan. Wij willen voorspelbare waarden.

Hier de link naar het interview. Om te oefenen.

http://www.youtube.com/watch?v=ac5UkQ_5Y08


Geen opmerkingen:

Een reactie posten