donderdag 19 april 2012

In naam der Koningin

Over sponsoring gesproken. Zwarte man Hadders zet de zaken op een rij.


Ik weet het wel: Het heet betaald voetbal.

En als er gevoetbald is dat er dan betaald moet worden.

Het moderne voetbal draait om geld en aangezien we geen honderd euro voor ons kaartje willen betalen zijn we op goedwillende sponsoren aangewezen.

Nou viel me bij de FC al op dat een van de grootste sponsors dhr. Bos is. Ik ken de brave man nog van toen hij een plakbandkantoortje runde vanuit zijn ouderlijk huis ergens aan de Radesingel in Groningen, maar tegenwoordig huist hij in éen van de hoogste kantoren van de stad. Bos Incasso is niet te missen.

Mijn levenswandel noopte mij ertoe enigzins creatief te boekhouden en raakte ik het overzicht weleens kwijt waardoor niet iedereen op tijd zijn geld ontving.

Bij tijd en wijle werd dit door Bos en kornuiten hardhandig gecorrigeerd.

Ergens zou je dus kunnen stellen dat een gedeelte van de huidige selectie door mij persoonlijk is betaald.

Voor mij echt een reden om de Groene Hel niet te bezoeken.

Wat schetst mijn verbazing toen ik voor het eerst plaatsnam op de tribune aan de Langeleegte?
Niet alleen Bos is prominent aanwezig op de reclameborden rond het veld maar ook zijn geduchte concurrent ACG.

Zegt het iets over een streek als de meest florerende bedrijfstak het incassogebeuren is?

De club kun je niks kwalijk nemen. Zolang het niet het klussenbedrijfje van Dutroux of de aannemerij van Osama Bin Laden is lijkt me dat alle geld welkom is.

Toch is het gek dat deze bedrijven geld steken in de voetballerij.

Philips? Verkoopt tv's waar voetbal op te zien is.
Sony? Idem dito. Amstel en Jupiler? Hoef ik niet eens uit te leggen.

Maar deurwaarders? Op de tribune bij Veendam zitten misschien 200 ondernemers waarvan de helft er waarschijnlijk ook niet best aan toe is. De rest van de tribune wordt gevuld door een paar duizend mensen zoals ik: armoedzaaiers die nooit van hun leven een deurwaarder in zullen huren.

Geld? Ik zal er nooit iets van begrijpen..

1 opmerking:

  1. Ach, dat Bos zijn imago wat wil opkrikken is natuurlijk zo raar niet, en vast voor een flink deel fiscaal aftrekbaar ook nog. Hoe inpopulair ook, ze zijn denk ik wel bonafide, hetgeen niet gezegd kan worden van hun voorganger als hoofdsponsor van Veendam, de Internetgemeentegids c.s. oftewel de firma Website Services aka Infosite van meneer Stuut. De firma List en Bedrog zelve, als het ware. Google is your friend. Zie ook http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/1771478/__Honderden_klachten_over_verkoper_van_advertenties__.html

    BeantwoordenVerwijderen