woensdag 21 maart 2012

Gigantisch

Zwarte man Fousert laat zijn gedachten de vrije loop over muzikale ondersteuning. Dat hij een connaisseur is moge duidelijk zijn. Hij zet hoog in. Hier zijn motivatie:

"De Zwarte Mannen zijn muzikaal, rocken zogezegd. De Zwarte Mannen, straks observerend vanaf de familietribune, verdienen een hymne, een herkenningsmelodie.

Nederlandstalig? Nederlandse voetballiederen zijn, als je de tweejaarlijks oranje wangedrochten niet meerekent, dun gezaaid.
Nits met J.O.S. Days? Schaarbewegingen op de plaats. Mooi hoor, maar het schiet niet echt op.

Trockener Kecks dan met Iedereen wil naar de top:

“Ze willen dat staat buiten kijf
Maar ze kunnen echt niet meer
Het startte als een jongensboek
Een hechte vriendenclub
Ze speelden ieder elftal zoek
Tot in de Europacup”

Gezongen door Rick de Leeuw, net gestopt met het zwart verven van zijn haar, frequenteert nu het boekenbal en prijst de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam aan. Rick zingt nog, zonder zijn band en in te lege zalen. Een vorm van tragiek waar de gemiddelde Zwarte Man niet voor wegloopt, maar ons volkslied? Nee.

Het buitenland dan? St. Pauli heeft Hells Bells van AC/DC en Song 2 van Blur. Whoohoo? Niet erg Veenkoloniaal. Hells Bells? Aanstellers. De Moeder Aller Sportliederen? Tja, The White Stripes. Daar houden De Zwarte Mannen niet van, van Witte Streepjes. You`ll Never Walk Alone? Het spandoek hangt al op de familietribune, het laatste woord door juichende Kolonisten aan het zicht ontrokken.

Hoe langer ik erover nadenk hoe zekerder ik het weet: Geschreven door een te dikke kale man die ook nog Black heet. Gezongen door een (toen) prachtige vrouw die bovendien basgitaar speelt. En eigenlijk zingt Kim over ons allen, De Zwarte Mannen. Gigantic!"

5 opmerkingen:

 1. Kunnen we hier geen contest van maken? Ik heb ook een paar opties voor een lijflied.

  Fela Kuti - Black Man's Cry.

  Patti Smith - Rock 'n roll nigger.

  Johnny Cash - Man in black.

  James Brown - I'm black and I'm proud.

  Los Bravos - Black is black (I want my baby back).

  Aldus zwarte man Herman, wiens achternaam Sandman is, van Enter Sandman, een van de betere nummers op 'The Black Album' van Metallica. Need I say more?

  Wie volgt? Maak ons gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pearl Jam - Black, zou ook nog kunnen.

  Groet mannen, Herm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Of, toch ook grote Zwarte Man, Homeboy Sandman met The Carpenter....

  Groeten,
  F

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo mannen,

  Jullie zijn goed bezig! We moeten in de komende tijd eens het glas heffen want ik heb een idee!
  Misschien tot maandag...!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoorde laatst dat er ergens in Schotland een club is waarbij de supporters als clublied met zijn allen (duizenden!) "Love is in the air!" (van de Australiër John Paul Young uit de jaren zeventig) zingen. Ik hoorde er alleen maar op de radio een stukje van & de rillingen liepen me al over de rug. De Engelsen & Schotten houden sowieso wel van zo'n sing-a-long. De Ieren trouwens nóg meer. Maar is het niet briljant dat ze juist in het voetbalstadion zo´n nummer zingen? Love is in the air? Pure klasse!
  Ik ben dan ook van mening dat het een lied moet zijn dat iedereen kent. Voorbij de lulligheid, into the camp: "Some girl will, some girls won't" van Racey!

  Bill

  BeantwoordenVerwijderen