maandag 12 maart 2012

Rock Hudson


Mooi. Vrijdagavond kan ik wel. Dinsdagavond trouwens ook, maar ik ben dit jaar niet gevraagd voor het bal. Het was me trouwens wel wat vorig jaar op het boekenbal, want die Arie Boomsma was overal die avond, in elk geval overal waar ik ook was. Zou hij me stalken? Zou hij zich ook vertwijfeld afvragen wat hij daar in Godsnaam deed? Of meende hij in mij een kandidaat te zien die zijn hulp dringend nodig had om eindelijk eens uit de kast te komen? Of om juist mee in de kast te duiken? Hij was in elk geval een stuk minder lang dan dat ik gedacht had & ook rookte hij niet. Toch stond hij om de haverklap naast mij op het buitenbalkon, maar dan steeds weer om te poseren voor de fotografen. Dan weer met Tom Lanoye (allang uit de kast), dan weer met de bloedmooie vriendin van Thomas Rosenboom, dan weer met een handvol fiches uit het casino. Vreemd genoeg heb ik sindsdien geen enkele foto van hem in de media gezien, waar ik in de achtergrond hem grommend & paffend aankijk, want daar zijn er talloze van gemaakt.

Dergelijke foto's passen trouwens perfect in de fotogalerie, die ook op de website hoort: de zwarte mannen samen met de voorzitter van SC Veendam, de zwarte mannen & de Veendam Hoolies, de zwarte mannen & Jules Deelder (een zwarte man avant la lettre), de zwarte mannen bij het vermoorde lijk van Leo Blokhuis waarbij ze beschuldigend wijzen naar Arie Boomsma, de zwarte mannen met de bloedmooie vriendin van Thomas Rosenboom, de zwarte mannen eten worst, de zwarte mannen lonken naar de worstverkoopster van Veendam, de zwarte mannen met pech onderweg, de zwarte mannen troosten Connie Palmen (wat Herman & ik vorig jaar op het bal wilden doen; we spurtten daarvoor zelfs naar beneden) & de zwarte mannen nemen Halina van Rijn mee naar haar geboortegrond.

Wellicht is het ook een idee om geregeld echte Veendam supporters kort te interviewen, want anders krijgt het misschien een sfeer van apies kijken. Zoals op het bal.

Rock!
Rock?
Rock Hudson!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten