zaterdag 10 maart 2012

CB 750 Four


Beste redactie,

Ja, dat in zwart gekleed gaan ben ik helemaal voor. Kost me weinig moeite namelijk. Wat wel betekent dat ik pas meekan als de weersomstandigheden een demi-saisonjas toestaan. Ik heb nl. onlangs in de uitverkoop een fijne wintercoat met zwart-wit visgraatje gekocht. Als ik daarmee in jullie midden plaatsneem wordt ik ongetwijfeld beticht van aanstellerij.

In dit verband kan ik trouwens vertellen dat ik ooit aanvoerder van The Mibs (the Men In Black...S) was. Deze band trad slechts twee keer op en werd beide malen door de politie van het podium verwijderd vanwege geluidsoverlast. Ik weet niet of dit tijdens of voor het regime van mede-Zwarte Man Dijkstra plaatsvond maar dit terzijde.

The Mibs maakten wel een vinyl-single op een Frans label: CB 750 Four. Een loflied op de mooiste motorfiets van de twintigste eeuw, de Honda 750 Four. Ik herinner me zinnen als: See my girl/she's all dressed in leather. It's alright, never mind the weather
en nog iets als: Man, those Japanese are really clever... Maar wat daar dan op rijmde is me even ontschoten.

En dat brengt me dan weer op het volgende: het motorsportequivalent van BV Veendam is Jasper Iwema, de Drentse motorcoureur. Vorig seizoen is de beste man bijna wekelijks met tweehonderd kilometer per uur tegen het asphalt gegaan. En dat komt harder aan dan een nederlaag tegen Almere City Internationale, mannen. En de week daarna vrolijk weer opstappen. Over mentaliteit geproken!

tjeu, Bert

4 opmerkingen:

 1. bij deze verklaren we dan de Honda CB 750 Four als favoriete motor van de zwarte mannen. Wij zijn niet benauwd om statements te maken. Mooi gesproken Bert, mooi gesproken.

  Herman S.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei Herman, hier verwacht ik wel commentaar op.
   Dijkstra rijdt nl. op een geheel gerestaureerde Engelse plof.
   Dat soort lui heeft meestal weinig op met Japanse motorfietsen. Vreemd, aangezien die Honda's, Kawasaki's, Yamaha's en Suzuki's sneller, betrouwbaarder, mooier en goedkoper zijn.

   Over Mensema en zijn vervoersmiddel schreef ik al eerder: http://berthadders.nl/2011/10/grunneger-invoasie-in-mokum/

   Dhr. van der Bijl lijkt me iemand die zich uitsluitend per Gazelle uit 1955 verplaatst. Zo'n stevige zwarte die hij kreeg toen hij voor het eerst naar de HBS in Franeker ging.

   Verwijderen
 2. Kom er maar in Jaap en Douwe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sluit me volledig bij anoniem aan. Je gooit eens een bongel in het hounderhok maar het blijft angstig stil aan de overkant....

  BeantwoordenVerwijderen