zaterdag 10 maart 2012

Go (ahead)


Er zijn serieuze plannen om onze liefde voor de SC Veendam op gedegen wijze te structureren. Na een verkennend bezoek van Andre vd V, Douwe vd B. Jaap D en Herman S, die de situatie ter plekke bestudeerden (en zagen dat het goed was) is er het idee om dit initiatief een naam te geven. Wij denken dat er naast de Yellow Dogs Club, SVL Veendam, Oud SC Veendam, Veendam 4 Ever en Veendam Fanatics ruimte is voor nog een orgaan: De zwarte mannen.

Die naam suggereert dat het niet zo maar een fluitjepoeptralalaclubje is, maar dat de zaken hier serieus aangepakt worden. Wij zijn anders. Wij roepen geen kreten als 'naar voren', maar 'biet hom in de rugge'. Dus geen gebral en geschreeuw van 'nokken bestuur' of dergelijke onzin. Nog liever zwijgen wij. Wij zijn beschouwers, observators, denkers en komen alleen met intelligente oneliners. Kreten waar de mensheid wat aan heeft. Wij gaan het supportersschap naar een hoger niveau tillen. Het zij met een literair, compositorisch, theologisch, fotografisch, dan wel politiekanalytische insteek (afgaand op de achtergronden van de leden van het eerste uur). Wij denken mee, wij sparen onszelf daarbij niet. Uiteraard willen we dat de wereld ons kent en daarom is er het streven om ook een blog aan dit initiatief te koppelen.

Op de dezwartemannen.blogspot.com kunnen wij ons ei kwijt met verhaaltjes over waarom we deze keer niet zijn gegaan (geen zin of zo), onze ervaringen op de tribune, de kwaliteit van de bitterballen en de fysieke aspecten van het serverend personeel en dan met name het vrouwelijke deel daarvan. Ook is het misschien leuk om korte gesprekjes met collega-supporters, zoals Jaap D. die vorige vrijdag aanknoopte, weer te geven. Ook kunnen we allerlei rubriekjes maken, zoals 'de wekelijkse tip van Henk Nienhuis', fotoimpressies, een ervaringsmomentje in de slecht verlichte toiletten onder de mannentribune, of bij de gehaktballenstand onder de gezinstribune, of 'Even voorstellen...'. Alles uiteraard geheel vrijblijvend. Als we geen zin hebben, schrijven of fotograferen we niks. We moeten niet schrijven en fotograferen omwille van het schrijven en fotograferen.

Misschien kunnen we een uitwisselingsprogramma starten met andere supportersclubs, wellicht zit er dan een leuk reisje in het verschiet, bijvoorbeeld naar St. Pauli, de club van de Reeperbahn, of nee, wacht, nog beter: die van de New York Yankees, of Vooruit Hawai, of Eintracht Barbados.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is 16 maart tegen Almere City FC (de beste naam ooit in de geschiedenis van het vaderlandse voetbal) en het voorstel is om dan weer heen te gaan (mits we zin en tijd hebben) en dan hopen we met zijn allen op de foto te gaan met directeur Henk Eising. Dan hebben we een startmoment.

Uiteraard gaan we voor een officiele status en het uiteindelijke doel is om ook een linkje te krijgen op de officiele SC Veendam-pagina.

We gaan ervoor.

Aan de kant. De zwarte mannen komen.

3 opmerkingen:

 1. Mannen,

  Mooie naam. Zwarte mannen. Zwarte Mannen steunen de Goddelijke Kanaries!

  Ik ben van de partij indachtig de woorden van Fenna Feenstra: Maar die vlag verlaten nooit! (1946) Stel voor Gezinstribune. Uitzicht op worstverkopers verlangt naar meer.

  Prachtige foto: Jaap ( drei nul mien jong) Herman in wanhoop en ik wrsch een daverend GVD.

  Punt van aandacht: de nazorg. Of zoals Jaap her verwoordde: Kunnen wij ons dit vaker aandoen.

  Natuurlijk gaan we door maar laten we elkaar vasthouden.

  Succes is een keuze (citaat Andre vd V)

  Met vriendelijke groet,
  Douwe van der Bijl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. God, dat ziet er gezellig uit! Maar moeten we nu eigenlijk niet Emmen steunen? Dat is pas zielig!
  Maar verder ben ik helemaal voor. Voor alles! Aan het aantal uitroeptekens is mijn enthousiasme al wel af te lezen, toch?

  tjeu, Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tsja, het leven is niet meer dan een lichtflits tussen twee zwarte einden. Daartussen bevindt zich 'De Langeleegte'.

  Dan heb je ons meteen. Geweldige site, (zwarte)mannen. Hebben een vraag voor jullie. Aangezien wij hier geen mailadres kunnen vinden dan maar de onze stadiongebod (apenstaartje) xs4all (punt)nl

  Dank alvast

  BeantwoordenVerwijderen