vrijdag 1 maart 2013

De 3 jees

Zwarten mannen koesteren het verleden. Zwarte mannen zaten vroeger bij de geschiedenisles het liefst vooraan. Zinnen als 'De nacht van de lange messen' kunnen ze zonder met de ogen te knipperen een plek in de historie geven. Tevens zijn zwarte mannen niet van het cynische soort, maar lid van de kerk die houdt van vooruitgang met open vizier. Vanwaar deze verantwoording! Afgelopen woensdag bij het openslaan van het Dagblad dat dagelijks bericht over de financiƫle perikelen rondom de club en bij het zien van onderstaande advertentiepagina knapte er iets.


Vanavond is er helemaal geen Noordelijke derby. Vanavond wordt er op de Langeleegte gespeeld tegen de FC Volendam. De club uit de woonplaats van de 3 J's. 

1 + 1 = 3 was de boodschap van de vorige blog. Zwarte mannen hebben na twee weken luisteren, lobbyen en verbindend bezig te zijn geweest voor de veenkolonies in het algemeen en de SC in het bijzonder het idee dat de optelsom voor betrokkenen weleens negatief kan zijn. Deze advertentie is dan ook symptomatisch voor het spasme waarin de club momenteel verkeert.

Zwarte mannen worden gevraagd en gesommeerd om dingen te doen. Dit doen wij met graagte, want wij ontlenen tenslotte een groot deel van onze identiteit aan de Langeleegte en alles daaromheen. Wij bewandelen de weg van de stille diplomatie, maar verantwoorden ons graag. Wij zijn echter geen mannen die op de tribune gaan schreeuwen dat het bestuur en de clubleiding naar huis moet. Wij gaan voor de analyse en verbinding. Zoals gezegd door de advertentie knapte er iets. Ons valt op dat de club is beland in een zichzelf gekeerde strijd tussen personen die voornamelijk bezig zijn met eerherstel of gelijk krijgen. Veendam is uiteindelijk slachtoffer.

Als je een beetje van de wereld bent, de zwarte man staan zich er op voor, dan weet je dat er een groot verschil zit tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Ons bereikt logischer wijs vaak de vraag hoe gaat het met die club uit Veendam? Het antwoord is voor de zwarte man even duidelijk als onduidelijk. Wij geven toe, het lijkt wel tale Kanaaans. U moet weten dat de oplossing voor de club op lange termijn nog nooit zo dichtbij is geweest, terwijl het op de korte termijn een groot probleem is. Het nieuws van gisteren is dat er wordt gekeken naar niet gekregen subsidiegelden, waarbij voor betrokken en onderzoekers een winstmodel in percentages is gemaakt.

Goede intenties allemaal, zeker doen. Echter het stemt ons niet vrolijk. Heren, in de toekomst ligt het winstmodel. Laat verstandige mensen kijken naar waar voor de SC in de toekomst de winst ligt. Zwarte mannen merken dat het krediet bij velen begint op te raken. Niemand stapt in een plan dat duister en vaag is. Autistisch in de Veenkolonies voetbalclubje spelen is voorbij. Maak de Veenkolonieen onderdeel van je successen, maar ook onderdeel van je problemen. De streek en de mensen als deelgenoot levert meer op dan je denkt. Het heden begrijp je door het verleden te bestuderen. Dat is want anders dan achteruit kijken in wrok en zoeken of daar misschien geld 'vergeten' is. 

Vanavond de 3 J's, wij zwarte mannen zeggen 3 nee's.

Amen.

O ja, in Lutjegast is er iets met ruilverkaveling. Weten we in de kolonies wel raad mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten