zondag 24 maart 2013

Tillema

Als inwoner van Veendam kun je gebruik maken van de diensten van de Stichting Kabelnet Veendam. Bij deze stichting krijg je voor om en nabij de veertig euro per maand internet, digitale televisie en onbeperkt bellen met een vaste telefoon. Deze stichting is groot geworden door letterlijk klein te blijven. Een lokale kabelexploitant die onafhankelijk opereert van landelijke spelers als Ziggo, UPC en Tele 2. Voor en door de inwoners van de Parkstad. Bij problemen een simpel telefoontje met het kantoor aan de Locomobielstraat in de Parkstad en het probleem wordt redelijkerwijs opgelost. Wie wil dit niet!

In 2003 haalde de Stichting Kabelnet Veendam het landelijke nieuws omdat de toenmalige voorzitter Tillema meer geld wilde hebben voor het doorgeven van het signaal van de Holland Media Groep. De zenders gingen op zwart en Veendam moest het doen zonder GTST. Een deel van de bevolking was woedend. De burgemeester moest beveiliging regelen voor Tillema en nam een bemiddelende rol op zich. De naam Berlusconi van Veendam was geboren. Een mooi anekdotisch verhaal, maar wat heeft dit met de SC te maken?

De Langeleegte is sinds donderdag niet meer telefonisch te bereiken. De telefoonrekening bedraagt tweeduizend euro en er is nog maar duizend euro in kas. Wij denken dat de crediteur niet de Stichting Kabelnet Veendam kan zijn. Lijkt ons op voorhand een prima lokale sponsor. Wij zouden die rekening wel eens willen zien. Maar ja, bonnetjes, dat schijnt nogal een gevoelig onderwerp te zijn. Uitgaande van het prijsbeleid van de SKV is er wel heel veel gebeld. Verkeerde lijnen zou je denken. Gaat de SC daarom op zwart? Een simpel telefoontje met het kantoor van de Stichting in Parkstad zal niet meer gaan. Over Berlusconi moeten we het maar niet hebben.

Is het geen mooi beeld. De SK Veendam regelt de communicatie van SC Veendam. Appeltje eitje, één tweetje. Morgen weten we meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten