woensdag 27 februari 2013

NAM + SC Veendam is 3


De NAM heeft een imagoprobleem. Eigenlijk is er meer aan de hand, maar laten we het houden op een imagoprobleem. De NAM ligt momenteel niet zo goed in het noorden. De oorzaak is bekend. Er wordt naar gas geboord en dat gaat sinds 2000 in de hoogste versnelling en als gevolg daarvan protesteert de bodem in deze contreien, waardoor de grond, de aarde, onze basis, onder onze voeten wordt weggeslagen en omdat minister Henk Kamp zegt: heb ik niks mee te maken, geld is geld, trekt de NAM volle zalen, maar dan om de verkeerde redenen.
SC Veendam heeft een geldprobleem. Eigenlijk is er hier ook meer aan de hand, maar laten we het houden op een geldprobleem. Dat is een accuut probleem. Want anders heeft Veendam na 1 maart helemaal geen problemen meer. Dan bestaat de geel/zwarte trots van het noorden niet meer.
De zwarte mannen gaan, zoals bekend, voor de verbinding. Ontregelend verbinden. Wij kijken naar dat waarin wij elkaar kunnen versterken. Dus denken de zwarte mannen dat de NAM en SC Veendam elkaar kunnen vinden. In wat zo mooi heet: een win-win situatie. Een klassiek gevalletje van 1 + 1 = 3.
De NAM gaat SC Veendam sponsoren. Om iets van de goodwill terug te winnen bij de bevolking. Want laten we wel wezen: de echte energy valley is hiero, in de Veenkoloniën. Daar behoeft geen twijfel over te bestaan. Daar komt de NAM zelfs financieel goed mee weg, want we vragen niet eens 1 miljard. Een miljoen is eerst ook goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten