vrijdag 20 juli 2012

Go all the way

Eddie V. is blijkens het schrijven van zwarte man Fousert meer dan enkel een zanger van een bovengemiddeld bandje.Die ene zin van Zwarte Man Sandman klink nog regelmatig na bij ons thuis: waarom kan Eddie Vedder alles en ik niks. Mijn vrouw vervangt het ik in dat juweeltje van zelfspot echter net iets te makkelijk door jij. Al heeft ze gelijk: ik kan er steeds minder om lachen.

Mijn vrouw heeft een zwak voor de heer E. Vedder, zanger. Wij hebben iets afgesproken over Eddie zoals zij hem noemt. Of eigenlijk, zij heeft mij een afspraak opgedrongen aangaande de heer Vedder.  Wat die regeling precies inhoudt mag u zelf invullen. Tip: het heeft iets van doen met trouw en dat zij daar dan zonder straf of maatregel mijnerzijds een uitzondering op mag maken, betreffende die meneer, Eddie Vedder.

Sinds kort heeft die Eddie het helemaal bij mij verbruid. Ik heb ontdekt dat meneer fan is. Van een sportclub. Niet de onze maar een uit Chicago. De Chicago Cubs. Ze spelen honkbal. En best aardig ook geloof ik, al is het zeker niet het Barcelona van het honkbal. Nu heeft onze Ed een lied geschreven voor zijn club en laat dat lied nu – hoe kan het ook anders, de uitslover – al in het eerste couplet precies zeggen wat je in een lied voor je club wil zeggen. Weer een lied wat ik zou hebben willen (kunnen) schrijven maar niet geschreven heb. Dank je beleefd Vedder.

De Eddie clausule die mijn vrouw zo handig in onze relatie heeft weten te weven heeft een wederkerig karakter. Dat dan weer wel. Maar waar vind je een vrouw die, naarmate ze ouder wordt, steeds maar aantrekkelijker wordt. Die kan zingen, van rode wijn houdt en rijk geworden is door het maken van prachtige platen en het geven van bijzondere optredens? Een vrouw die, en dat is misschien wel het belangrijkste, het definitieve lied voor SC Veendam kan schrijven? Ik denk dat ik maar stop met zoeken.

Maar als mijn vrouw en ik ooit Chicago bezoeken denk ik dat ik uit de buurt van het stadion van de Cubs blijf, je weet nooit wie je tegen het lijf loopt.

5 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd of de heer Eddie V, dit lied ook speelt in Carre.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor Peter: Sign Tollefsen, Tristan Prettyman, Katie Melua, Duffy, Polly Scattergood, Lykke Li, Miss Li, Tori Amos, Sara McLachlan en Elsa Bekman. Kies maar uit.
  Groetjes aan je vrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ...Beth Hart, Shannon McNally, Marybeth D'Amico, Linda McLean, Neko Case, Jenni Alpert, Fatoumata Diawara, Rachel Garlin...

  Groeten aan je vrouw, Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ...Rachael Yamagata, Kathleen Edwards, Patty Griffin, Anna Ternheim, Norah Jones, Aimee Mann, Giana Factory, Lucinda Williams, Missy Higgins, Vienna Teng en Julia Stone!

  Groeten aan je vrouw, Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Troost je, Peter. Er is hoop. Onlangs speelde Vedder in Carre, iets dat vroeger toch uitsluitend voorbehouden was aan legendarische artiesten als Snip en Snap, de Mounties of het Russische Staatscircus.
  De man was alleen en speelde ukelele. Op het podium achter hem stond nog een tiental exemplaren. Toch al gauw een investering van zo'n 300 dollar aan podiumapparatuur.
  En dan wel 80 euro entree vragen!
  Als jurist zal je het toch met me eens zijn dat dit op de schaal van duur tot oplichting toch duidelijk naar het laatste overhelt.
  Mijn oplossing voor jouw huiselijk probleem is als volgt:
  Neem een aantal ukelele-lessen. Stort al jouw hartstocht voor onze favoriete club in een krachtige tekst en componeer daar met de zojuist geleerde drie akkoorden een ditto melodie bij.
  De moderne vrouw reageert op een man met mandoline als op een vent met een baby in zo'n draagding of een kapitein bij Greenpeace: smeltend.

  Mocht je overtuigd zijn? Ik heb er nog driehonderd liggen die je voor een zacht prijsje...

  http://youtu.be/TA9PUVXW0xc

  BeantwoordenVerwijderen