zaterdag 15 juni 2013

Wrecking Ball


Na een lange tijd van stilte en rouw om de uiteindelijk definitieve teloorgang van SC Veendam te verwerken, is het voor ons Zwarte Mannen tijd om de pen weer op te pakken. Wij dopen onze pennen weer in zwarte inkt en gaan verder met wat wij het beste kunnen: een beetje mopperen, een beetje juichen, een beetje ouwehoeren en daarnaast als altijd stevig rocken.


Wij gaan ons daarbij niet langer druk maken over klootzakken. Die zullen er namelijk altijd zijn. Er zullen altijd mensen zijn die zich beter wanen dan de rest. Er zullen altijd mensen zijn die denken dat ze God zijn, en anders wel menen te weten wat God nu precies wil.
Er zullen ook altijd mensen zijn die overal een financieel slaatje uit willen slaan, door hun broeders en zusters te verneuken, door anderen zich kapot te laten werken voor een grijpstuiver.
Hoezeer politici hun best ook doen om ons uit de ene na de andere crisis te loodsen, feit is nu eenmaal dat bepaalde mensen meer baat hebben bij een toestand van ontwrichting dan van gemoedelijkheid. Ook politici zelf trouwens, zoals LdB Wilders.
Angstzaaiers zijn het, en megalomane idioten.
Maar ze zullen er altijd zijn.
Ze zullen altijd proberen onze huizen af te breken, zodat ze er nieuwere, duurdere voor kunnen neerzetten.

Misschien kunnen ze inderdaad heel veel kapot maken – dat zou best wel zo kunnen zijn – maar nooit onze muur van ROCK. Nooit deze muur van HART en BEZIELING. Het is een van de weinige dingen in het leven waar deze griezels nooit vat op zullen kunnen krijgen.

Zoals Grace Slick van Jefferson Airplane ruim twintig jaar geleden al zong: ‘We built this city on ROCK’N’ROLL.’
De ROCK is een enorme muur die nooit meer door de klootzakken kan worden neergehaald en de ROLL is de voortdurende beweging ervan.

Daarom zijn wij Zwarte Mannen er: om bij te dragen aan dit voortrollen. Of het nou het voetbal is, of de muziek, of de Veenkoloniƫn, of Hamburg als de mooiste stad ter wereld, alles wat HART en ZIEL heeft, kan op onze toewijding rekenen.

We zijn er weer.
We gaan verder.
Godverdomme nog aan toe!


© Bill Mensema

Geen opmerkingen:

Een reactie posten