donderdag 4 april 2013

Vragen, veel vragen

Socrates wilde afstand nemen van het mythische denken door vragen te stellen. Zwarte man Sandman is wel even klaar met Veendam en wil ook afstand nemen. U begrijpt hij gaat ook vragen stellen. Vragen die veel eerder gesteld hadden moeten worden en door enkelen ook zijn gesteld, maar niet door de pers. Wat wil je, Ischa is niet meer. Zijn stelling was dat een journalist niet alleen kritisch naar de verdachte moet kijken maar ook naar de aanklagers. Maar ja, we leven in een tijdsgewricht waar het journaille vaak mediapartner is. Wij zwarte mannen hebben vragen, veel vragen. Een selectie.


Toegegeven: ik voel me wat verneukt, maar dat Henk de Haan ons een rad voor ogen heeft gedraaid, in de hoop dat berichten over een succesvolle actie meer geld zouden genereren, vergeef ik hem. Het doel heiligde in dit geval de middelen. Maar na dinsdag 2 april 16.00 uur zit ik met vragen, veel vragen.

Hoe kan het dat een club met een begroting van pak hem beet 1,9 miljoen in drie jaar tijd zo’n tekort opbouwt dat 1,1 miljoen nodig is om uberhaupt een licentie te krijgen?

Wie zijn daarvoor verantwoordelijk?

Hoe kan het dat in de voorbije maanden heel lang niemand het juiste tekort van SC Veendam wist?

Hoe kan het dat als Henk de Haan ineens zegt dat er al 230.000 binnen is, we dat allemaal geloven? Dat de supporters dat doen is tot daaraan toe, maar hoe kan het dat ook beleidsmakers hun hoop vestigen op een wanhopige ex-speler?

Hoe kan het dat ik wel een huilende directeur Piet Scholtens zie, maar geen directeur met een plan, een visie?

Hoe kan het dat ik het gevoel heb dat hier wel geld zit, maar dat niemand de behoefte voelt om in SC Veendam te investeren?

Hoe kan het dat in de afgelopen week, waarin met ‘burgerinitiatieven’ veel werd gedaan om SC Veendam te redden, het stil bleef vanaf de kant van het bedrijfsleven?

Waar kwam ineens die werkgroep achter Henk de Haan vandaan? Ik bedoel: waarom zit iemand als Glenn Pinas daarbij, een man die we tot aan vorige week maandag nog nooit over SC Veendam hadden gehoord?

Hoe kan het dat in een tijd van internetbankieren (waarin je, zoals elke Zwarte man zelf geregeld heeft) een paar dagen lang niet bekend is hoeveel geld er op een rekening staat? Terwijl Henk de Haan zelf bij een bank werkt?

Hoe kan het dat ik hoor dat er op Paasmaandag 2 tot 3.000 mensen bij het benefietconcert zitten, terwijl er uiteindelijk maar 1240 zijn?

Hoe kan het dat een interim directeur als Piet Scholtens op dinsdagochtend uit zijn bed stapt en hoop heeft op een redding en daarbij alleen maar afgaat op Henk de Haan?

Is dat niet ontstellend naïef?

Hoe kan het dat de NAM wel investeert in een club als Be Quick, maar niet in SC Veendam?

En ik zou nog steeds antwoord op de vraag willen: is er nu echt geen draagvlak voor een betaaldvoetbalclub in de Veenkolonien, of is het omdat er al jaren wanbeleid is gevoerd?

Kortom: wat was er echt mis bij SC Veendam?

En tot slot: waar was Sunnery James?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten