maandag 3 februari 2014

Brandt can’t watch, though


Bij de DWDD ging het op een gegeven ogenblik over de leeftijd van Barry Atsma in relatie tot Philip Seymour de Hofmeester. Dan wordt het tijd dat zwarte man Sandman een soort van I.M. gaat schrijven.

De echte Zwarte Man zal zich Philip Seymour Hoffman niet herinneren als Capote (al was de rol hem op het lijf geschreven), of The Talented Mr. Ripley, maar als het personage Brandt in The Big Lebowski en dan vooral in de scene waarin Bunny Lebowski aan The Dude vraagt of hij op haar tenen wil blazen (‘You’re not blowing’) en aanbiedt om de cock van His Royal Dudeness te sucken. Voor duizend dollar en zij voegt er aan toe: ‘Brandt can’t watch, though. Or he has to pay a hunderd.’
John Goodman was goed in Roseanne, The Big Easy, Sea of Love en The Flintstones, maar hij was nog beter als Walter Sobchak in The Big Lebowski. Steve Buscemi idem dito. Desperado, Reservoir Dogs, niks mis mee, helemaal goed zelfs, maar met het aanhoren van het ‘shut the fuck up Donny’ schreef hij filmgeschiedenis.

Of anders met zijn eigen, onvergetelijke line: ‘I am the Walrus?’

Julianne Moore. The Hours, Boogie Nights? Nee, ze was en is Maude Lebowski.

Tara Reid dan? American Pie? Nah. Bunny, Bunny, Bunny.

The Big Lebowski is de maat, beste mensen en alle acteurs zullen op enig moment God op hun blote knieen hebben bedankt vanwege het feit dat ze ooit ‘ja’ zeiden op de vraag van de Coen-broertjes: ‘Goh, we hebben een ideetje voor een nieuwe film. Beetje grappig project, maar wil je meedoen?’

We zullen ons Hoffman daarom herinneren als een legendarische acteur. En als iemand die zijn hunderds niet uitgaf aan het toekijken bij blow jobs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten