zaterdag 12 januari 2013

Bourtange

Drie dagen Eurosonic zitten er op. Vanavond enkel oor voor muziek uit de Lage Landen. Afgelopen woensdag was Jools Holland host bij de Ebba Awards in de Oosterpoort. De organisatie van het festival was op de hoogte van onderstaande ontmoeting van zwarte man Van der Veen uit 2009. Zou Jools naar Bourtange willen dan waren de zwarte mannen onmiddellijk bereid vervoer te regelen. Helaas liet het tijdschema van deze BBC presentator en muzikant het niet toe. Het verhaal is al goed. We hopen het ooit te verbeteren. Oost-Groningen promotie, u begrijpt, daar zijn zwarte mannen niet vies van.


Met m'n fotocamera op de rug neem ik met Martin G. aan de bar van de Oosterpoort het programma van Noorderslag door. Wachtend op een interview en bijbehorend ploatje. Potentiële winnaars van de Popprijs passeren de revue. Veel namen worden niet en wel genoemd. Ons gesprek wordt onderbroken met de mededeling dat dhr. Holland al een tijdje op ons zit te wachten. Geen probleem. Binnen twee minuten staan we voor zijn kleedkamer. Journaille als wij zijn. Onvoorbereid.

Holland is door onze afwezigheid eerder begonnen aan de maaltijd. Zijn hoofdgerecht geeft ons tijd vragen te bedenken. Squeeze, The The, Later with, Bentley's en Bert Visscher, aanknopingspunten genoeg. Tijdens het toetje mogen we de kleedkamer binnen. We stellen ons voor en Jools verontschuldigt zich dat hij een banaan aan het eten is. Na inleidende praat over o.a. zijn aanwezigheid in Groningen ontpopt Jools zich als een groot kenner van stad en ommeland. Daar blijft het niet bij. Hij blijkt een connaisseur te zijn die een volgende keer graag een bezoek wil brengen aan Bourtange. Ja, u leest het goed, de vesting Bourtange.

Spreek je met de man die een prominente rol vervult in de hedendaagse wereld van pop, rock en media. Gaat het gesprek over Oost-Groningen. Ik begin in één keer te begrijpen waarom mensen graag te gast zijn in zijn programma's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten