donderdag 16 augustus 2012

Sidney Schmeltz

De kop is eraf. Helaas verloor de SC van Sparta. Het allereerste doelpunt uit de competitie kregen wij om de oren. Zwarte man Bill doet een poging tot analyse. Hij geeft er éen weg.


Reeds nu voorspel ik dat Sidney Schmeltz een hele grote gaat worden. De nieuw aangetrokken vleugelspeler van SC Veendam was zondagochtend te gast bij Radio Noord en lulde daar iedereen van de tafel. Zelfs onze eigen Dick H. Want Sidney is een nog grotere kletsmajoor.

Laat het duidelijk zijn: Zwarte Mannen weten een kletsmajoor op waarde te schatten. Je hebt zwetsers en je hebt kletsers. Dat is een verschil, hè. Zwetsers, daar moeten we niets van hebben, maar kletsers… Graag! Er kan niet genoeg worden gekletst! En met Sidney zitten we dan wel goed.
Over het 2-1 verlies tegen Sparta uit zei Sidney dat werkelijk iedereen in het Kasteel en de verre omstreken kon zien dat Veendam de betere ploeg was. Wat zich dan ook uitbetaalde in de 1-1 bij rust. Dat het helaas toch nog 2-1 werd, was alleen maar omdat Veendam die laatste tegengoal weggaf.

     -     We hadden het allemaal in eigen hand, sprak Sidney.

Mooi vond ik dat. Veendam verloor niet omdat Sparta beter was, maar omdat we een goal weggaven. Dat is de instelling. Zo moet het zijn. Vol vertrouwen zien we het nieuwe seizoen tegemoet.
En nu gaan we even rukken, want ook dat doen we met eigen hand.

© Bill Mensema

Geen opmerkingen:

Een reactie posten